TechArt II – pop art dirbtuvės su Simona Skėre.

Atgal
 
Šiaulių techninės kūrybos centras įgyvendina Lietuvos kultūros tarybos projektą TechArt: meno technologijų pažinimo laboratorija II. 
 
Projektas siekia integruoti ir supinti tiksliuosius STEAM dalykus su menine raiška, technologija ir atskleisti kaip menininkai naudoja mokslą ir technologijas savo kūryboje.
Profesionalūs menininkai renginių ciklo metu supažindina moksleivius su savo kūrybiniais procesais ir parodo, kaip STEM dalykai atsiranda kūryboje arba kur kūryba pasireiškia STEM profesijose. Renginių metu vyksta praktinės dirbtuvės, kuriose dalyviai kuria meno objektus naudodami mokslo ir technologijų principus.
 
Kas yra pop Art?
 
🍭Pop Art – meno formą, kuri išryškėjo XX amžiaus viduryje ir vis dar turi didelę įtaką mūsų kultūrai. Pop Art yra unikalus tuo, kad jis pasiskolino įvaizdžius iš masinės kultūros, tokios kaip reklamos, žurnalai ir televizija, ir pateikė juos kaip aukštosios kultūros dalį.
💋1950 m. – daugeliui prekybos centrų buvo optimizmo ir ekonominio pakilimo metas, eilės buvo užpildytos plataus vartojimo prekių reklamomis, o žurnalai žmonėms sakė, ką pirkti, ir skatino juos norėti pirkti nuolat, kino žvaigždės užpildė televizijos ekranus, todėl atsirado populiarios asmenybės į kuriuos daugelis norėjo būti panašūs.
📍Iš šios naujos populiariosios kultūros gimė pop menas (Pop Art), jo objektai buvo įžymybės, komiksai, prekių pakuotės/skardinės ir t.t. Pop menas buvo spalvingas, grafinis ir komercinis. Menininkai pradėjo ieškoti būdų, kaip menas galėtų atspindėti kasdienį modernų gyvenimą. Jie norėjo, kad menas būtų prieinamas ne tik elitui, bet ir plačiajai visuomenei.
 
Birželio 5 d. Šiaulių Sandoros progimnazijos 5-8 klasių mokiniai dalyvavo Pop Art dirbtuvėse, kurias vedė Šiaulių techninės kūrybos sumaniosios inžinerijos programos mokytoja Simona Skėrė. Dirbtuvių metų sujungėme menus, architektūrą ir matematiką bei sukūrėme bendrą meno instaliaciją. 🧊
 
Pop Art kubų sienoje yra 180 Sandoros progimnazijos mokinių sukurtų kubų.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Šiaulių techninės kūrybos centras,
biudžetinė įstaiga
Stoties g. 11, LT-77156, Šiauliai
Tel. (8-41) 523965
El. p.: rastine@siauliaitech.lt
Duomenys apie įstaigą kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190539799


© 2024 Visos teisės saugomos. Šiaulių techninės kūrybos centras