Kvietimas į „Dirbam dirbam“ dirbtuves

Atgal
Šiaulių techninės kūrybos centras meta iššūkį savo bendruomenei ir kviečia šeimas į „Dirbam dirbam“ dirbtuves.
 
Pirmųjų dirbtuvių iššūkis yra Sedia-1 kėdė, kurios autorius yra žymus italų dizaineris Enzo Mari. Enzo Mari, vienas iš garsiausių XX a. dizaino novatorių, kūrė paprastus, bet funkcionalius objektus, skatinančius savarankišką kūrybiškumą ir rankų darbą.
 
Kas yra Sedia-1 kėdė?
 
Tai paprasta, bet elegantiška kėdė, kurią galima pagaminti iš standartinių medienos lentų naudojant tik keletą įrankių. Dizaineris sukūrė šį projektą tam, kad parodytų, jog kiekvienas gali pasigaminti kokybišką ir estetišką baldą, jei tik turi noro ir šiek tiek pastangų. Sedia-1 ne tik skatina rankų darbo kultūrą, bet ir padeda suprasti dizaino esmę, mokantis konstruoti bei dirbti su medžiagomis.
 
Dirbtuvių dalyviai turės galimybę susipažinti su Enzo Mari kūrybos filosofija, išmokti pagrindinių medienos apdirbimo technikų ir, svarbiausia, kartu su šeimos nariais sukurti savo Sedia-1 kėdę. Tai puiki galimybė tiek mažiems, tiek dideliems atrasti, kad kūrybinis procesas gali būti paprastas ir prasmingas, o sukurti baldai – ne tik funkcionalūs, bet ir turintys asmeninę istoriją.
 
Dalyviai: 1 tėtis/mama/senelis/močiutė, 1 vaikas.
Su savimi turėti: plaktuką.
 
Dirbtuvės vyks Spalio 19 d. 10 val. (suplanuokite skirti 2-3 valandas).
 
 
Dalyvių skaičius ribotas! Tad paskubėkite!
 

Šiaulių techninės kūrybos centras,
biudžetinė įstaiga
Stoties g. 11, LT-77156, Šiauliai
Tel. (8-41) 523965
El. p.: rastine@siauliaitech.lt
Duomenys apie įstaigą kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190539799


© 2024 Visos teisės saugomos. Šiaulių techninės kūrybos centras