Iš tarptautinio konkurso mokiniai grįžo su apdovanojimais

     Šeštą kartą Jaunųjų technikų centro (Centro) radijo aparatūros konstravimo ir remonto būrelio (vadovas Jonas Vaičaitis) mokiniai Benas Poškys, Džiugas Ivaškevičius, Mindaugas Rimša, Aurimas Kolosevičius, Valentinas Turčak su savo sukonstruotais darbais dalyvavo 10-jame atvirame tarptautiniame  kalėdinių elektroninių dekorų konkurse Rygoje, kurį organizavo Rygos miesto moksleivių rūmai. Šiemet konkursas vyko 2013 m. gruodžio 15 d. – 2014 m. sausio 10 d.  Pagal konkurso nuostatus darbai buvo skirstomi į  keturias sudėtingumo klases nepriklausomai nuo dalyvių amžiaus: 1-oji klasė labai paprasti, 2-oji – liaudiška (tik šviesos dijodai ir lemputės), 3-oji meistrų (nesudėtingos valdymo schemos), 4-oji – ekspertų (sudėtingos valdymo schemos). Konkursui buvo pateikti 48 mokinių darbai iš Latvijos, Lietuvos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos. Darbus vertinopenkiabalėje sistemoje  kompetetinga komisija sudaryta iš 10 asmenų.

    Būrelio mokinys Aurimas Kolosevičius už darbą „Naujųjų gausmas“ meistrų klasėje iškovojo trečiąją vietą, Benas Poškys toje pačioje klasėje už darbą „Žiemos kepurė“ iškovojo antrąją vietą. Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti diplomais, rėmėjų prizais, o atskirų klasių nugalėtojams buvo įteiktos vertingos dovanos.

    Baigiamasis renginys – tai didžiulė šventė, į kurią kviečiami visi konkurso dalyviai, mokytojai. Jo metu susipažįstama su rūmų veikla, tradicijomis, pasikeičiama darbo patirtimi, apdovanojami nugalėtojai, vyksta moksleivių kolektyvų pasirodymai.

Šiaulių techninės kūrybos centras,
biudžetinė įstaiga
Stoties g. 11, LT-77156, Šiauliai
Tel. (8-41) 523965
El. p.: rastine@siauliaitech.lt
Duomenys apie įstaigą kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190539799


© 2024 Visos teisės saugomos. Šiaulių techninės kūrybos centras